Updates, Live

Friday, October 03, 2008

Imagini dintr-un sat din Rusia de astazi


Pamant rusesc, intindere fara sfarsit, unde granele, praful, soarele si norii se amesteca.

Am gasit in ziarul NY Times un grupaj de imagini realizate de catre James Hill, un fotograf cu o biografie foarte interesanta: a studiat istoria la Oxford si apoi fotojurnalismul la London College of Printing. A plecat apoi in URSS unde a fost cativa ani foto-corespondent pentru NY Times. Pentru imaginile realizate in razboiul din Cecenia a fost nominalizat pentru Premiul Pulitzer.

Locuieste in prezent la Roma si acopera cu fotoreportajele sale zonele de conflict din intreaga lume (Etiopia/Eritreea, Kosovo, Afganistan, Irak).


Satul rusesc pe care il prezinta James Hill este un loc in care prezentul si trecutul se ciocnesc. Sovhozul Karl Marx a devenit acum o ferma administrata de tarani, condusi de preotul local. Pe sosea un stalp indicator in forma de cruce poarta efigia lui Marx. Statuia lui Lenin este in fata caminului cultural. Femeile mai in varsta privesc cu mirare si dojana tinerele care umbla imbracate nitel mai sumar.

Oamenii insa au ramas aceiasi dintotdeauna, rabdatori cu capriciile vremii si ale pamantului, stiind sa se bucure de un pahar de votca sau de un cantec inganat in ritmurile acordeonului.











Am alcatuit o prezentare PowerPoint a tuturor imaginilor pe care le-am gasit in ziar:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home