Updates, Live

Friday, June 16, 2006

Pierre Desproges tradus de Jean Vel

Pierre Desproges, Fonds de Tiroir
Lipsita de suflet, femeia este incapabila sa se inalte spre Dumnezeu. In schimb ea are in general in dotare o scarita care ii permite sa se inalte spre tavan ca sa spele geamurile.

Femeia, daca o privesti mai din aproape, este mult mai mult decat o excrescenta osoasa. Femeia este o substanta de natura organica compusa din numeroase saruri minerale si alte produse chimice purtand nume greco-latine, ca hidrogenul sau gazul carbonic, care se gasesc de asemenea si la barbat dar in proportii care impun respectul.

Gestatia la femeie dureaza doua sute saptezeci de zile in cursul carora ea se imbuiba, se urateste, geme usor, in timp ce face ca graficul absenteismului sa urce in cadrul intreprinderii. Dupa aceste noua luni omuletul vine pe lume. Nasterea e dureroasa. Din fericire, femeia il tine pe barbat de mana. Astfel el sufera mai putin.

Nu faceti niciodata amor sambata seara. Ca daca ploua cumva dumineca nu nu veti mai avea nimic de facut.

Stiu ca pentru o femeie e greu sa faca pe un barbat fericit. Dar daca aceasta munca vi se pare dificila doamnelor, puneti-va la ea mai multe !

In fiecare dimineata ii aduc nevesti-mi cafeaua la pat. Nu ii ramane decat sa o macine.

Bigamia e atunci cand ai doua neveste. Cand ai doar una e monotonie.

Nevasta-mea e foarte dependenta de sex. Din pacate nu de al meu.

E mai bine sa taci si sa fi luat drept un tampit decat sa vorbesti si sa nu mai existe dubii.



*****************
Hangitooooooooooo! Hai, tine-ne de mana sa nu ne doara berea asta rece !(adaus apocrif)

1 Comments:

  • Magulit de atentia pe care ai dat-o mesajelor mele si mai ales fericit de a fi recunoscut implicit valoarea acestor doi formidabili umoristi francezi, o strangere frateasca de mana, Pierre.

    By Anonymous Anonymous, at 2:57 AM  

Post a Comment

<< Home