Updates, Live

Thursday, May 18, 2006

Din nou despre Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali
Situatia in care a fost pusa Ayaan Hirsi Ali continua sa preocupe opinia publica din Europa si America. E un moment penibil pentru societatea olandeza, care a dat dovada de lasitate. Asadar o femeie venita in Olanda din Somalia are curajul sa isi riste viata denuntand discriminarea femeilor din comunitatile musulmane, iar olandezii, de la vecinii ei pana la ministrul Imigratiei, se tem ca actiunile acestei femei le pun in pericol siguranta personala si cauta argumente penibile pentru a o expulza. Vecinii cer evacurea ei din locuinta, invocand drepturile omului! In cazul lor drepturile omului inseamna dreptul de a nu avea vecini care pot fi atacati de fundamentalistii musulmani. Vecinii care nu ii denuntau pe evrei in timpul ocupatiei naziste intampinau un risc mult mai mare.

In legatura cu aceasta, ziarul Washington Post de azi scrie ca, "extremist Islamic ideology is flourishing but goes largely unaddressed because those who seek to combat it are threatened or shunned. As long as such conditions persist in Europe, the war on terrorism cannot be won."

4 Comments:

  • Mu'i chiar asa, doamna Hirsi Ali, a intrat pre teritoriul neerlandez acum vreo 12-14 ani, nu stiu precis, dandu'si un nume fals, o nationalitate falsa si o varsta falsa, pe baza astor date i se acorda azilul politic. Acum se descoperii ce se stia [zambet] si pentru ca legea'i lege nu numai pentru dansa dara pentru toti ca'd'aia'i lege, iesi harababura!

    Cu prietenie M2, mai am amanunte Pierre daca le doresti. La buna vedere.

    By Anonymous Anonymous, at 4:09 AM  

  • Salutare, draga MaxDoiule,

    Cand vii prin DC? Eu te astept cu o stikloantza de vin adus din Basarabia. Nu o deschid pana nu vii.

    Daca vrei, mergem pe urma si mancam un seafood steam, la Fishmarket, in Alexandria. Si te duc si pe niste carari impadurite, pe ici, prin apropiere. Sarim din piatra in piatra, si din loc in loc ne suflecam pantalonii sa trecem prin cate-un parau, pe malul Potomacului in sus.

    Vreau sa scriu aici despre cateva drumetii ce le-am facut la doi pasi de Washington. E superb. Cu rucsacul in spainare, cu cateva felii de paine unse cu oarece - m-am imprietenit odata si cu o vulpe, dar asta e o poveste care merita un mesaj intreg.

    Hai sa revenim la doamna Hirsi Ali.

    Din cate stiu, ce am citit prin New York Times si prin Washington Post:

    1. a venit in Olanda cu nume fals - pe baza caruia a obtinut azilul si pe urma cetatenia - deci a incalcat legea - a facut-o pentru ca altfel putea fi gasita de ai ei si dusa inapoi la "harem"

    2. a desfasurat toata activitatea politica de combatere a discriminarii femilor in comunitatile de musulmani - a lucrat cu Van Gogh, care a fost asasinat pentru asta

    3. pentru asta i s-a acordat protectie sporita - altfel putea fi asasinata si ea

    4. pentru activitatea ei, a fost aleasa deputata in Parlament

    5. cand a fost aleasa, si-a anuntat partidul ca are problema cu numele fals - i s-a spus ca nu e nici o probelma

    6. vecinii ei pot deveni tinta atacurilor extremistilor islamici - care o tintesc pe ea - dar pot avea si efecte colaterale

    7. ca atare, vecinii au cerut ca ea sa nu mai fie lasata sa locuiasca langa ei

    8. atunci ministrul Imigrarii (din acelasi partid cu ea) si-a amintit ca dna. Hirsi Ali a venit cu nume fals

    9. dna Hirsi Ali a anuntat ca se retrage din paralment si ca va parasi Olanda - va veni in SUA, unde a fost invitata sa lucreze in domeniul preocuparilor ei

    ce parere ai de vecinii ei? si nu crezi ca in cazul ei legea este numai un pretext?

    Asadar Van Gogh a fost asasinat de un extremist islamic. Jertfa lui are in Olanda urmatorul ecou: colaboratoarea lui va fi silita sa paraseasca Olanda, pentru ca vecinilor ei le e frica.

    Nu crezi ca e o victorie morala a extremismului islamic asupra civilizatiei occidentale?

    Scuza-mi tonul aprins. Daca vii in DC, iti promit ca nu voi discuta de dna. Hirsi Ali.

    Mi-a facut mare placere ca ai scris.

    Cu mare prietenie,

    Pierre

    By Blogger Pierre Radulescu, at 11:29 AM  

  • Cu mare placere Pierre, multumesc!

    Cred ca totusi am sa vin, sigue en septembre, ce'i mai frumos decat septembre'n Maine au Boston au DC? Nica. Superba natura larga cu ceru'n dansa, toamna indiana, numai acolo se poate intalnii... and poate pre plajile lungi ale Americii de sud.

    Toamna ce se oglindeste'n paharul cu vin, baut in luminile DC-ului poate pre vreo terasa in Georgetown.. inegalabil.

    Acum HA. 1. Pre vremea cand a cerut azilul, nu se despartise de fosta'i religie, a facut'o mult mai tarziu dupa cativa ani. Dupa ce societatea neerlandeza a imbratisat'o cu mult drag, daruindu'i demosul pierdut si increderea in dansa ca fiinta nu obiect. Is mai multe de spus.

    2.Activitatea dansei politica a fost lansata "numai" dupa ce a fost culeasa de Theo. [care a numit a numit starea emigrantilor musulmani drept halucinanta in contextul societatii neerlandeze cu mult inainte de HA sa apara pe firmament]

    Cat despre convinerile politice ale dansei, VVD aripa liberala cu nuante de dreapta a folosit'o drept reclama, nimic mai mult au mai putin. Dansa nu poate reprezenta VVD-ul, traditiile dansului, comerciantii, bogatasii, albii, in sensul nu tocmai bun [in cel de al doilea razbel mondial, multi dintre tatii fondatori ai VVD-ului au pactizat ocupantul, imbratisandu'i "religia" si salutul cu mana'ntinsa]

    3.4. Nu pentru activitatea dansei a fost aleasa in camera mica, si nu in parlment,[ tweede kamer ] ci pentru ca partidul dansei VVD a castigat o anumita proportie din voturi la alegeri, ergo partidul dansei a castigat ceva locuri acolo, unul dintre din fotolii find ocupat de HA care reprezenta politica VVD-ului si nicidecum din cauza activitatilor dansei.

    5. nu a anuntat pre nimeni, sau poate numai in mod confidential, si nu oficios.

    6.7.Legea ii lege, in clipa cand unvecin de al tau iti provoaca neliniste, imagineaza'ti cum ar fi sa'ti stea pre trepte zi si noape, bulevardierii, green - peace-ul teveul si fotografii, ai dreptul fara nici un amestec al crezului au politicii sa ceri o solutie, fiind cetatean al astei tari si nu din cauza fricii.

    Acelasi ministru a impiedicat ca o un elev de liceu din Kosovo sa'si dea examenul de bacalaureat cu o saptamana in urma pre acelasi motiv: a mintit cand a cerut scolarizarea. Vezi tu Pierre tocmai ca sa putem [Europa] sa aplicam legile pentru toti nu avem voie sa facem greseli, nu acum. Legea ii pentru toti asta'i mesajul, adresat mai ales comunitatilor musulmane in Olanda. Descifrat poate fi cetit asa: Nimeni nu'i mai presus de lege. Nici o religie, convingere politica au comunitate minoritara.

    Cu doua saptamani inainte primul ministru al unei foste colonii neerlandeze, Surinam cred, a fost dezbracat en popoul gol la aeroportul din Amsterdam.

    Asta'i adevartul toleranta neerlandeza se sfarsii!

    Is curios stii pentru ce think tank o sa lucreze in US?

    Si mie imi facu mare placere ca ai raspuns. Esti un om bun Pierre ramai asa.

    Pe curand,

    Max

    By Anonymous Anonymous, at 3:06 PM  

  • Hm da, toate astea ce le zici aseaza lucrurile intr-o perspectiva nitel mai echilibrata. Ramane insa ca prin atitudinea fata de ea, se da de fapt satisfactie extremistilor impotriva carora HA lupta.

    By Blogger Pierre Radulescu, at 11:26 PM  

Post a Comment

<< Home