Updates, Live

Tuesday, June 06, 2006

Rob Gonsalves, Imagine a Night

Rob Gonsalves, Doll's Dreamhouse
Casa de vis a papusilor. Este titlul pe care Rob Gonsalves l-a dat tabloului. Si poate ca papusile vor prinde viata, odata cu copiii din tablou. Sau poate ca papusile se vor juca la randul lor cu o casa de vis in care se afla alte papusi. Visele recurente ale magului Gonsalves.

Imagine a Night este un album Rob Gonsalves alcatuit de Sarah L. Thomson. A fost publicat inaintea lui Imagine a Day, companionul sau. Ca si acolo, fiecare imagine este insotita de cateva versuri compuse de Sarah L. Thomson. Am incercat o traducere si pentru versurile albumului acesta.

Pe cand s-a publicat albumul acesta, Sarah L. Thomson locuia in Brooklyn, apoi s-a mutat in Maine. Si prietenul meu din Maine, Jay Norwalk, a avut un traseu asemanator, cativa ani a locuit aproape de Brooklyn, de fapt pe Spring Street din Soho, in Manhattan. Acum este o strada pitoreasca, plina de mici restaurante italienesti sau frantuzesti, si de mici galerii de arta. Este acolo si un magazin de istorie naturala, gasesti oase de balena, cranii de animale mici si tot soiul de alte ciudatenii care te sperie sau te amuza, dupa cum iti este firea. Da, acum este o strada pitoreasca, pe vremuri era o strada sordida, de magazii si maghernite. Cartierul intreg, Soho, nu avea pe atunci renume prea bun. Acum este frecventat de turisti din toata lumea.

Imagine a Night a fost tiparit de catre Byron Press Publications.


Si iata inca o pictura superba a lui Gonsalves, Carved in Stone, Sculptat in piatra. Cred ca inrudirea dintre el si Remedios Varo este mai evidenta aici. Pentru arta lui s-a gasit termenul de realism magic, pentru arta ei, acela de suprarealism mistic. Termenii nu sunt chiar atat de indepartati unul de altul.


Rob Gonsalves, Carved in Stone

0 Comments:

Post a Comment

<< Home